Kávé

Prémium márkáink gondosan válogatott kávészemekből, pörkölő mesterek által folyamatosan felügyelt folyamaton keresztül születnek, hogy Ön mindig a legjobb minőséget tudja felszolgálni vendégeinek.


5 LÉPÉSBEN AZ IGAZI ESPRESSO-IG

Termesztés

Az ideális hőmérséklet a kávécserjék számára az átlagos 17°C és 23°C között van, szükséges a bőséges csapadék és a termékeny föld. A különböző trópusi területeken termő kávéfajták nem egyformák. Világszerte több mint 60 változata ismert, de közülük kettőből állítanak elő kávéitalt: az arabicából (Coffea Arabica), amely a világ kávétermésének 74 százalékát, és a robustából (Coffea Robusta), amely a világ kávétermésének 26 százalékát biztosítja.

Kávéfeldolgozás

Minden lépés − a betakarítástól az osztályozásig − kritikus a kávé előállításában. A kávébab feldolgozásának alapvetően két módszere ismeretes, az úgynevezett száraz és a nedves eljárás. A feldolgozás célja a kávébab körüli részek eltávolítása. Mindkét eljárás végén a szemeket válogatják, osztályozzák majd csomagolják, így a kávészemek készen állnak arra, hogy a világ minden tájára elszállítsák őket és az adott országokban megkezdődjön a keverés és pörkölés.

Keverés és pörkölés

Az első osztályú espresso kávé elkészítése a legmagasabb minőségű kávészemek keverésével kezdődik. A pörkölés a következő fontos állomás a kávékészítés során: ez adja az espresso kávé meghatározó ízét, azaz a kávé karakterét. Többféle pörkölési eljárás létezik, ám az igazi espresso kávét az úgynevezett olaszos pörköléssel készítik. Ennek értelmében a pörkölést lassabban végzik. A pörkölő mesterek ezzel az alacsonyabb hőfokon, hosszú ideig tartó pörköléssel biztosítják a kiváló minőségű harmonikus és karakteres ízt.

Őrlés

Az őrlés jelentősége kiemelkedően fontos, mivel az ideális őrlési finomság biztosítja az aromák tökéletes kioldódását. A megfelelő őrlési finomság a kávé karakterétől függően minden termék esetében más és más.

Kávékészítés

Az igazi espresso sajátos eljárással készül, melynek neve az expressz és pressura szavak összevonásából keletkezett. Az eljárás lényegét ez a két szó hűen tükrözi, hiszen a kávékészítés során a forró víz magas nyomással, gyorsan tör át a finomra őrölt kávén. Az eredmény egy csésze lágy kávé, vastag, mogyorószínű krémréteggel a tetején.


A fenntarthatóságról

Az ültetvények és gazdaságok azért használják az UTZ CERTIFIED tanúsítványt, hogy igazolják, nemcsak professzionális módon termesztenek, de mindeközben szívükön viselik a helyi közösségek sorsát és a környezet védelmét is. Amikor termékeinken meglátja az UTZ CERTIFIED logót, az azt jelenti, hogy azt felelősen, a fenntartható gazdálkodás szabályai szerint termesztették, így bízhat abban, hogy a termék megvásárlásával Ön is felelősséget vállal a megfelelő termesztési gyakorlatokért, ezen keresztül a környezet védelméért.


Piazza d’Oro – az espresso művészete Piazza d'Oro Amabile, Piazza D'Oro Intenso, Piazza d'Oro Forza, Piazza D'Oro Dolce Douwe Egberts szemes kávék A Douwe Egberts Espresso termék családban prémium kávék széles kínálata érhető el. Douwe Egberts Egyadagos termékek A legkiválóbb kávébabokból készült instant termékek

Kérje ingyenes helyszíni termékbemutatónkat!Adja meg adatait és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.