Tea

A TEA ÚTJA

A teaszüret

A teacserje négy éves korában fordul termőre, ekkor kezdik szüretelni. A leveleket kézzel szedik – lefelé irányuló mozdulattal tépik le a növény száráról – majd kosarakba helyezik. Egyes terülteken a kézi szüretelést gépi váltotta fel.

Feldolgozás

A betakarított leveleket az ültetvényeken lévő feldolgozóüzemekbe viszik. A feldolgozás módja területről területre változó lehet, de a következő négy jól elkülöníthető lépést minden esetben tartalmazza: hervasztás, hengergetés, fermentálás és szárítás. A szárítást követően válogatják és csomagolják a teát. A feldolgozás itt felsorolt lépéseit minden esetben a termőterületeken végzik.

A feldolgozás folyamata

hervasztás

1. lépés: hervasztás

A hervasztás során a levelek nedvességük 40-50%-át elveszítik.

hengergetés

2. lépés: hengergetés

A leveleket ezt követően fél órán keresztül hengergetik két vízszintes csiszoló felület között.

3. lépés: fermentálás

Ebben a lépésben a leveleken 25°C-os 95%-os páratartalmú levegőt fújnak keresztül.

4. lépés: szárítás

A levelek szárításával az oxidációs folyamat lezárul.

5. lépés: válogatás

A szárítást követően a leveleket a finomságuknak megfelelően szétválogatják.

6. lépés: csomagolás és szállítás

A teát körültekintően csomagolják, hogy megóvják a szállítás során keletkező külső hatásoktól.

 

Keverés

Számos tényező befolyásolja a tea ízét, mint például a termőterület, a szüretelés ideje vagy azok az időjárási körülmények, amelyek növekedése során hatottak a teacserjére. A Picwick teák konzisztens ízének elérése és megtartása érdekében a betakarítást és a feldolgozást követően keverést végző szakemberek állítják össze a termékeket. Ők választják ki az egyes teafajtákat és állítják össze keverékké, hogy ízében és karakterében megfeleljen a Pickwick irányelveinek. A konzisztencia megtartása érdekében legalább 20-30 féle teából állítanak össze egy teaterméket.


A fenntarthatóságról

Az ültetvények és gazdaságok azért használják az UTZ CERTIFIED tanúsítványt, hogy igazolják, nemcsak professzionális módon termesztenek, de mindeközben szívükön viselik a helyi közösségek sorsát és a környezet védelmét is. Amikor termékeinken meglátja az UTZ CERTIFIED logót, az azt jelenti, hogy azt felelősen, a fenntartható gazdálkodás szabályai szerint termesztették, így bízhat abban, hogy a termék megvásárlásával Ön is felelősséget vállal a megfelelő termesztési gyakorlatokért, ezen keresztül a környezet védelméért.


Pickwick Professional ISE teák A Pickwick zárt filterborítékos ISE teák a speciális hegesztés által teljesen lezárt filterborítéknak köszönhetően még jobban megőrzik a magas minőségű tealevelek ízét, illatát és frissességét. Slow Tea A Slow Tea teacsalád különleges élményt nyújt a tea szerelmeseinek. Extra hosszú levelei a lassú kioldódás révén különlegesen gazdag ízeket biztosítanak. 100 filteres teák A 100-as kiszerelésű teáink költséghatékonyabb megoldást jelentenek partnereink számára. A csomagolásuk kínálóként is funkcionál.

Kérje ingyenes helyszíni termékbemutatónkat!Adja meg adatait és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.